Insikter.

Så här under semestern inser man ibland vissa saker. Jag har kommit till insikt när det gäller två vitt skilda ting.

När det gäller det första så är det snarare fenomenets omfattning som, så att säga, insetts. Jag är förbannat tokjävla höjdrädd. Det är knappast något jag skäms över men det är helt klart opraktiskt när man ägnar mycken av sin tid hängandes på en 5 meter hög stege målandes sin nedsletna husvägg. Jag är på riktigt bajsnödig mest hela tiden där uppe och det är knappast av nödens skäl.

Det andra är något så enkelt som att en iPhone är tokcool. Har precis införskaffat en sådan och vill gärna få fina tips på vettiga applikationer att klämma in i den stackars apparatens minne. Någon?

Sista på ett tag.

Lika bra att jag förvarnar. Det blir semester för frugan, och då kommer det inte bli mycket bloggat. Så mycket annat ska hinnas med. Man ska skrapa, måla, resa bort och dessutom hinna slappna av en aning. Med möjliga minimala undantag så återkommer jag i augusti.

Mina tre läsare får alltså överleva utan mina små inlägg. Hur ska det gå...?

(Ok. Det var ett ganska desperat försök att skapa en cliffhanger så att ni ska följa nästa säsong också).

Trevlig sommar!

Har du provat att andas utan att öppna munnen?

http://blt.se/nyheter/blekinge/korskolans-intensivkurs-blev-sju-manader-lang(1259261).gm

Nåväl. Hon har det kanske inte så lätt, och förutsättningarna var kanske inte de bästa. Att posera på det där viset med körkortet som hon har svart på vitt att hon inte hade vare sig koordinationsförmågan eller intelligensen att klara av att ta kan dock inte vara det bästa att göra. Fast hon är väl stolt ändå, stackarn. Jag garvade nog lite för mycket när jag läste det där.

Jag är en ond människa. En ond människa som ska klippa någon annans gräsmatta.

Med hand-jävla-jagare.



Symbios?

Det är något med tiden vi lever i och mode. Det är ett ständigt tjat om vad som är inne, ute och vad Posh hade på sig i helgen. Dumt nog så finns någon form av symbios mellan modetjatet, kändisarna och pressen. Detta gör det oerhört svårt att bryta denna trend för oss som är fullkomligen ointresserade och som istället vill läsa om riktiga nyheter.

Överhuvudtaget så är detta något som uppkommit de senaste årtiondena. Pressen skapar sina nyheter genom att i början av vad de uppfattar som en trend intensivt rapportera om denna tills dess att vad som från början var icke-nyheter nu blir något som "alla" vill läsa om.  Den extrema moderapporteringen, dokysåporna och i viss mån vissa sporthändelser är alla exempel på detta. Det senaste kanske är överrapporteringen om Michael Jacksons död.

Nåväl, när det gäller mode har dock tidningarna fått draghjälp. Däreute tycks det finnas 400 000 modebloggare som alla skriver om vad de har på sig just idag och det börjar rent av ta sig äckliga proportioner. Om det första man gör på morgonen är att kolla vad Angelina Jolie hade på sig i går så borde man ta sig en funderare över sina prioriteringar i livet.

Någon som verkar ha snappat upp detta är den gamle bekantingen Sasha Baron Cohen (om jag inte stavade rätt ber jag om ursäkt). Hans nya karaktär Bruno är tydligen en modenisse. Cohen tycks vara duktig på att plocka upp underligheterna i samhället och göra satir av det hela. Jag gillade förvisso inte Boratfilmen, men klipp ur den var kul och vi får väl se om den nya är alls värd att se. Det lär väl bli den sista filmen han gör i denna underground dokumentär fejk stilen. Det bygger ju på att man inte vet vem han är. Jag hoppas i alla fall att filmen blir en ögonöppnare för många.

Ska vi slå vad om att de inte begriper satiren utan anammar honom som en hjälte? Det vore väl i och för sig lämpligt. Han lever ju på dem och då blir det ju nästan som någon form av... symbios?

Nada bloggande.

Bloggandet har fått stå tillbaka av många skäl på sistone. Har haft besök, huset renoveras en massa av mig och bilen är halvpaj. Måste fixas.

Huvudskälet är dock att den tid som jag vanligen ägnade en liten del av åt att tota ihop små inlägg hit istället spenderas med att spela Battlefield Heroes. Roligt, gratis och med en serietidningskänsla som är föredömlig.

     
                                                                 

RSS 2.0